INLEIDING TOT LOW-CODE ONTWIKKELINGSDIENSTEN

Low-code-development-services-Netherlands

Low-code platform is een visueel modelleerprogramma dat helpt om sneller toepassingen te ontwikkelen met minimale codering. Het automatiseert de workflow bij het bouwen van toepassingen. Meer specifiek, low-code ontwikkeling elimineert het schrijven van tonnen codering en vervangt de noodzaak om tijd te besteden aan het schrijven van aangepaste codes.

Low-code ontwikkeling diensten in Nederland

Bij SISAR BV combineren we deze technologie met andere geavanceerde tools met meer gebruiksvriendelijke functies om effectieve output te leveren. Voordat we naar de voordelen van low-code gaan, laten we eerst beginnen met wat low-code is en waarom een low-code platform tegenwoordig een belangrijk hulpmiddel is.

Wat is low-code?

Low-code is een ontwikkelingsplatform dat het gebruik van complexe programmeertalen en codering elimineert door gebruik te maken van eenvoudige visuele interfaces met drag-and-drop mogelijkheden en elementaire logische operaties.

In eenvoudige woorden, een Low-code platform is een verzameling van eenvoudig te gebruiken tools die ons in staat stellen om toepassingen visueel te ontwikkelen door middel van modellering en een grafische interface. Low-code stelt ontwikkelaars in staat het proces van het in productie nemen van een applicatie te versnellen en stelt ons ook in staat handmatige codering over te slaan.

Sommige vooraf gebouwde functies vormen de achterkant van een low-code ontwikkelingsraamwerk dat wordt gebruikt met een lagere ontwikkelingsinspanning om toepassingen te bouwen en te implementeren.

Is low-code gemakkelijk te hanteren?

Het leren van low-code ontwikkeling is niet zo moeilijk. Het kan gemakkelijk worden geleerd met behulp van visuele ontwikkelingstools zoals drag-and-drop functionaliteiten en visuele begeleiding op het scherm.

Het ontwikkelen van toepassingen met behulp van Low-code is niet bedoeld voor volledig eenvoudig te hanteren, maar het helpt zeker om taken veel sneller en efficiënter uit te voeren dan met de hand coderen. Harde technische vaardigheden zijn nog steeds vereist om te slagen op platforms als deze bij het ontwikkelen van enterprise-grade applicaties. In de loop der jaren hebben low-code ontwikkelplatforms aan populariteit gewonnen, en meer bedrijfsorganisaties leerden over de voordelen en mogelijkheden ervan ten opzichte van traditionele programmeerpraktijken.

Toekomst van low-code

Low-code programmeren is een carrière op lange termijn en biedt goede mogelijkheden voor software- en applicatieontwikkelaars. Binnenkort, zal de traditionele praktijk van code programmering en software ontwikkeling komen tot een einde of zeer verminderd binnenkort. De vraag naar applicatieontwikkeling met behulp van low-code zal veel hoger worden dan nu en het zal niet langer houdbaar zijn voor software- en applicatieontwikkeling op traditionele wijze.

De strategie van low-code is het verminderen van de hoeveelheid aangepaste code die nodig is om een applicatie te ontwikkelen. Dit omvat applicatieontwikkeling door gebruik te maken van drag-and-drop interfaces, herbruikbare codesjablonen, software development kits (SDK’s), en procesmodellering in het softwareontwikkelingsproces.

Is low-code een bedreiging?

Low-code helpt niet-technische makers bij het ontwikkelen van digitale producten en softwaretoepassingen. Low-code technologie zelf is geen bedreiging voor de software ontwikkelingswereld, eerder dan diegenen die afhankelijk zijn van traditionele programmering en software ontwikkeling als hun carrière.

Waarom is low-code tegenwoordig belangrijk?

Vroeger moesten mensen een paar dagen lopen om zich te verplaatsen. Naarmate de tijd verstrijkt, verkorten mensen tegenwoordig hun reistijd met behulp van nieuwe innovaties en moderne technologieën zoals motorvoertuigen, zeetransporten, vliegtuigen en ruimteschepen.

Hetzelfde als in het begin, ontwikkelaars gebruikt om te programmeren door het schrijven van codes om software en toepassingen die meer tijd verbruikt, en nu om tijd te besparen low-code platform werd geïntroduceerd in het jaar 2014.

Sindsdien heeft het low-code ontwikkelingsplatform een enorme impact gemaakt in de softwareontwikkeling en programmeerwereld.

Laten we nu eens kijken wat de kenmerken en voordelen zijn van de low-code ontwikkelingsplatforms.

Voordelen en kenmerken van low-code ontwikkelingsplatforms

Vanaf 2019 was de wereldwijde marktwaarde van het low-code ontwikkelingsplatform 10,3 miljard dollar en in 2021 wordt de omvang van de wereldwijde markt voor low-code ontwikkelingstools gewaardeerd op 16 miljard dollar en hetzelfde zal naar verwachting in 2030 187 miljard dollar bedragen; groeiend met een CAGR van 28,8%. Bovendien zou volgens Gartner 75% van de software- en applicatieontwikkeling tegen 2025 gebruik maken van low-code platforms. De reden voor deze massale overstap is

  • Verbeterde snelheid bij de implementatie
  • Drag-and-drop interfaces
  • Minimale codering
  • 50% sneller dan traditionele ontwikkeling
  • Verhoogde productiviteit
  • Geef ontwikkelaars meer macht
  • Gebruiksgemak
  • Kostenbesparing
  • Beheerstools
  • Veiligheid verbeteren

Naast bovenstaande kenmerken en voordelen voegt SISAR BV meer betrouwbaarheid toe aan het gebruik van low-code platforms. Dat alles werkt met geavanceerde tools en een effectief personeelsbestand.

Enkele voorbeeld tools die low-code interface bieden

Goed, u heeft begrepen wat low-code ontwikkeling is.  Ook bent u bekend met de voordelen en kenmerken van low-code platforms. Nu zijn we gekomen met hoe SISAR BV het proces van low-code applicatie ontwikkeling verbetert. We pakken het aan met meer geavanceerde low-code tools om rijke en betere klantervaringen te implementeren.

Laten we nu eens kijken naar enkele hulpmiddelen zoals drag and drop interfaces. Met deze tools kunnen software programmeurs en web en applicatie ontwikkelaars sites maken die beter aanpasbaar zijn voor meerdere view-ports en apparaten vanuit een enkel tool platform.

Sommige van de low-code applicatie voorbeelden zijn Wix, WordPress, Squarespace, Sketchware, Hubspot CMS, Appy pie, Bubble, Salesforce, en Weebly.

Bij SISAR BV bieden we toegewijde end-to-end diensten om applicaties te creëren met behulp van geavanceerde low-code tools met de nieuwste technologie.

Hoeveel bedrijven gebruiken low-code technologie?

Terwijl 8 van de 10 bedrijfsorganisaties in de VS momenteel low-code platforms gebruiken voor het ontwikkelen van applicaties, zijn er nog steeds 20% van de bedrijven die dat niet doen. Wereldwijd gebruikt 23% van de bedrijven low-code voor applicatieontwikkeling. Volgens de gegevens van Appian heeft 31% van de bedrijven die momenteel low-code gebruiken geen enkele van hun meest waardevolle applicaties ontwikkeld of geleverd.

Low-code ontwikkeling door SISAR BV

Bij SISAR BV bieden wij oplossingen voor bedrijfsautomatisering door middel van verschillende applicaties en diensten. Low-code development service is een van onze belangrijkste factoren in het leveren van effectieve impact op bedrijfsoplossingen.

Onze diensten zijn bedoeld om de frustratie van bedrijven in maatwerk software ontwikkeling op te lossen. Wij evalueren de traditionele processen en werken aan fundamentele verbeelding om app ontwikkelingsprocessen te verbeteren met low-code technologie.

We grijpen initiatief om de klus te klaren en richten ons vooral op het resultaat. Ons team neemt de volledige verantwoordelijkheid over van end-to-end in alle afdelingen totdat het product vol tevredenheid wordt afgeleverd. En ook om ervoor te zorgen dat alle processen soepel verlopen. Onze methodologie in ontwikkelingsprocessen verandert altijd naarmate de tijd vordert. Het evolueert voortdurend mee met de trend van geavanceerde moderne technologie op dezelfde manier als uw bedrijf evolueert.

Voor meer informatie over low-code services en IT-oplossingen en diensten van SISAR BV in Nederland kunt u contact met ons opnemen of hier uw vragen stellen.

Artikel Categorieën

Tags

Over SISAR B.V.

SISAR is in 2014 opgericht in Nederland als een servicegerichte organisatie die IT-oplossingen en Managed Services aanbiedt. Dankzij onze diepgewortelde toewijding aan klanttevredenheid hebben we ons aanbod uitgebreid naar IT-consulting, om zo het hoogste niveau van zekerheid en tevredenheid te kunnen garanderen.

Picture of Jan Bakker
Jan Bakker
Jan Bakker is a seasoned cybersecurity specialist with over a decade of experience in safeguarding digital assets against evolving cyber threats. With a passion for defending against sophisticated attacks, Jan has worked with multinational corporations and government agencies, implementing robust security measures and incident response protocols. His expertise spans network security, encryption technologies, and threat intelligence analysis. Jan is dedicated to raising awareness about cybersecurity best practices and empowering organizations to stay ahead of cyber adversaries.