Hoe u het beste uit de top low-code platforms kiest

How to find the best out of top low-code platforms

In de snel veranderende digitale wereld van vandaag zijn bedrijven altijd op zoek naar manieren om hun snelle ontwikkeling te stroomlijnen. Ondertussen behouden ze kwaliteit en functionaliteit. Dit heeft geleid tot de opkomst van low-code platforms, die gebruikers in staat stellen applicaties te bouwen met minimale handmatige codering.

Hoe u het beste uit de top low-code platforms kiest

Low-code platforms besparen tijd en zijn in lijn met bedrijfsdoelen en -doelstellingen, waardoor het ontwikkelingsproces wordt gestroomlijnd.

Echter, met zoveel opties kan het kiezen van het juiste low-code platform een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, we zullen je stap voor stap door het proces leiden.

Low-code platforms veranderen de ontwikkeling van softwareapplicaties ingrijpend. Ze maken coderen toegankelijker voor een breder scala aan teamleden. Dit omvat projectmanagers zonder expertise in traditionele programmeertalen.

Als gevolg hiervan kan een diverse groep bijdragen aan softwareprojecten. Deze aanpak verbreedt de basis van bijdragers en innovatoren binnen organisaties.

Door gebruik te maken van deze platforms kunnen organisaties geautomatiseerde processen gebruiken om het creëren en implementeren van applicaties te vereenvoudigen, waardoor de afhankelijkheid van complexe coderingstools wordt verminderd.

Deze aanpak versnelt de ontwikkelingstijdlijnen. Het maakt applicatieontwikkeling ook toegankelijk voor iedereen. Dit stelt teamleden van verschillende afdelingen in staat om ideeën en oplossingen bij te dragen.

Als gevolg hiervan zijn codeontwikkelingsplatforms nu essentieel in de moderne softwareontwikkeling. Ze bevorderen snellere innovatie. Ze ondersteunen ook meer collaboratieve workflows.

1. Uw Vereisten Begrijpen voor het vinden van een low-code platform

Voordat u zich in de zee van low-code platforms stort, is het cruciaal om uw specifieke behoeften en doelstellingen te begrijpen. Vraag uzelf af:

Welk type applicaties wilt u bouwen? Zijn ze webgebaseerd, mobiele apps, of beide? Houd rekening met de complexiteit en omvang van uw projecten.

Welk niveau van personalisatie en groeipotentieel heeft u nodig? Moeten uw applicaties een grote hoeveelheid gebruikers of data kunnen verwerken? Beoordeel uw groeiprojecties en behoeften aan groeipotentieel.

Welke integraties zijn noodzakelijk voor uw workflowautomatisering? Moet u verbinden met bestaande databases, API’s of andere software? Overweeg de compatibiliteit van het low-code platform met uw bestaande technologiestack.

Wat is uw budget voor het platform? Neem niet alleen de initiële uitgaven in overweging, maar ook de doorlopende onderhouds- en ondersteuningskosten. Evalueer de return on investment (ROI) op basis van uw budgetbeperkingen.

2. Beschikbare Opties Onderzoeken

Top Low-code platforms op de markt

Microsoft Power Apps – Low-code:

Microsoft Power Apps is een toonaangevend low-code platform. Het integreert naadloos met het ecosysteem van Microsoft. Power Apps heeft ook robuuste functies en een gebruiksvriendelijke interface.

Het biedt een breed scala aan sjablonen en vooraf gebouwde componenten om de ontwikkeling te versnellen. Met Power Apps kunnen gebruikers snel aangepaste apps creëren voor verschillende bedrijfsdoelstellingen. Deze behoeften omvatten datavisualisatie, procesautomatisering en klantenbinding.

Mendix – Low-code

Mendix is een populaire keuze voor enterprise-level applicaties. Het biedt geavanceerde functies zoals AI-integratie en uitgebreide samenwerkingstools. De drag-and-drop interface maakt het toegankelijk voor zowel ontwikkelaars als zakelijke gebruikers.

De visuele ontwikkelomgeving van Mendix maakt snelle prototyping en iteratie mogelijk, waardoor teams hoogwaardige applicaties met snelheid en behendigheid kunnen leveren.

OutSystems – Low-code

OutSystems beschikt over een uitgebreide set tools voor het snel bouwen en implementeren van enterprise-grade applicaties. Bedrijven geven de voorkeur aan de visuele ontwikkelomgeving. Ingebouwde beveiligingsfuncties vergroten de aantrekkingskracht.

Dit maakt het populair onder bedrijven met strikte nalevingsbehoeften. Deze bedrijven moeten vaak aan hoge normen voldoen. De combinatie van visuals en beveiliging voldoet goed aan deze normen.

Met OutSystems kunnen organisaties digitale transformatie-initiatieven versnellen en gepersonaliseerde gebruikerservaringen bieden op web- en mobiele kanalen.

Appian – Low-code

Appian valt op door zijn krachtige procesautomatiseringsmogelijkheden. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die hun workflows willen stroomlijnen. Het biedt een low-code ontwikkelomgeving in combinatie met geavanceerde BPM (Business Process Management) functies.

Met Appian kunnen organisaties handmatige taken automatiseren, bedrijfsprocessen optimaliseren en operationele efficiëntie door het hele bedrijf stimuleren.

3. Belangrijke Functies van een low-code platform Evalueren

Zodra u uw opties hebt beperkt, is het tijd om dieper in te gaan op de functies die elk platform biedt. Enkele belangrijke functies om te overwegen zijn:

Drag-and-drop interface voor snelle ontwikkeling:

Voor snelle ontwikkeling, evalueer hoe gemakkelijk en flexibel de visuele ontwikkeltools van het platform zijn. Deze hulpmiddelen omvatten een drag-and-drop interface.

Integratiemogelijkheden met systemen en diensten van derden:

Evalueer de compatibiliteit van het platform met uw bestaande infrastructuur en integratievereisten.

Mobiele optimalisatie voor cross-platform compatibiliteit:

Zorg ervoor dat het platform responsief ontwerp en native mobiele app-ontwikkeling ondersteunt.

Groeipotentieel om toekomstige groei te accommoderen:

Overweeg de groeipotentieelfuncties van het platform, zoals ondersteuning voor multi-tenancy en horizontale schaalbaarheid.

Beveiligingsmaatregelen om gevoelige gegevens te beschermen:

Zoek naar ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals gegevensversleuteling, op rollen gebaseerde toegangscontrole en compliance-certificeringen.

4. Gebruikerservaring Beoordelen

Low-code platforms bieden eenvoud, wat een van hun primaire voordelen is. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Dit geldt zelfs voor gebruikers met minimale coderingservaring. Het testen van elk platform door middel van gratis proefversies of demo’s kan u helpen te beoordelen:

Gebruiksgemak van de interface:

Evalueer de gebruikerservaring en het ontwerp van de ontwikkelomgeving van het platform.

Beschikbaarheid van tutorials en documentatie:

Zoek naar uitgebreide documentatie, tutorials en gemeenschapsbronnen om leren en probleemoplossing te ondersteunen.

Ondersteuning voor collaboratieve ontwikkeling:

Beoordeel de samenwerkingsfuncties van het platform, zoals versiebeheer, teamgebaseerde ontwikkeling en real-time samenwerkingstools.

5. Groeipotentieel en Flexibiliteit Overwegen

Hoewel uw onmiddellijke behoeften misschien bescheiden zijn, is het essentieel om een platform te kiezen dat kan schalen naast uw bedrijf. Zoek naar:

Ondersteuning voor complexe workflows en bedrijfslogica:

Evalueer de mogelijkheden van het platform voor het modelleren en automatiseren van complexe bedrijfsprocessen.

De mogelijkheid om functionaliteit te verbeteren met behulp van aangepaste code is een aspect:

Overweeg of het platform aangepaste scripting of integratie met externe bibliotheken en frameworks toestaat.

Opties voor on-premises of cloudgebaseerde implementatie:

Beoordeel de implementatieopties van het platform en groeipotentieelfuncties, zoals auto-scaling en hoge beschik baarheid.

6. Klantenfeedback Beoordelen

Niets overtreft echte ervaringen als het gaat om het beoordelen van de prestaties en betrouwbaarheid van een low-code platform. Doorloop gebruikersrecensies en klantbeoordelingen om inzichten te verkrijgen:

Betrouwbaarheid van de infrastructuur van het platform:

Evalueer de uptime, prestaties en betrouwbaarheid van het platform op basis van gebruikersfeedback en industriële benchmarks.

Responsiviteit van klantenservice:

Beoordeel de kwaliteit van het klantenserviceteam van het platform. Overweeg hun responsiviteit, inclusief hun expertise en beschikbaarheid. Kijk ook naar hun reactietijd bij het oplossen van problemen.

Algehele tevredenheid met de functies en prestaties van het platform:

Zoek naar patronen in gebruikersfeedback, zoals veelvoorkomende pijnpunten of sterke punten, om uw besluitvormingsproces te informeren.

7. Totale Kosten van Eigendom Berekenen

Low-code platforms kunnen de ontwikkelingstijd en -kosten aanzienlijk verminderen. Het is echter belangrijk om ook de totale kosten van eigendom (TCO) te overwegen.

Dit omvat het kijken naar de lange termijn uitgaven. Het begrijpen van deze kosten helpt bij het maken van een beter geïnformeerde beslissing. Factoren die in uw berekeningen moeten worden opgenomen, zijn:

Abonnementskosten of licentiekosten:

Evalueer de prijsplannen en licentieopties die door elk platform worden aangeboden. Overweeg eventuele extra kosten voor premiumfuncties. Kijk ook naar extra kosten voor ondersteuning.

Extra uitgaven voor ontwikkeling en onderhoud:

Overweeg de kosten die gepaard gaan met het inhuren van ontwikkelaars, het trainen van personeel en voortdurend onderhoud en ondersteuning.

Potentiële besparingen in ontwikkelings- en onderhoudskosten:

Vergelijk de geschatte kosten voor het bouwen van applicaties met traditionele ontwikkelingsmethoden versus het gebruik van een low-code platform.

Vergelijk ook de onderhoudskosten. Overweeg factoren zoals tijd om op de markt te komen. Denk na over productiviteitswinsten. Factor in hulpbronnenefficiëntie ook.

Het navigeren door het low-code landschap vereist een strategische aanpak, geïnformeerd door een grondig begrip van uw organisatorische behoeften en zorgvuldige evaluatie van beschikbare platforms.

Door de inzichten uit deze uitgebreide gids te benutten, kunt u uw zoektocht vol vertrouwen beginnen. Uw doel is om het perfecte low-code platform te vinden. Deze gids is bedoeld om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Of u nu kiest voor Microsoft Power Apps, Mendix, OutSystems, Appian of een andere concurrent, het gekozen platform zal fungeren als een katalysator voor innovatie.

Het zal uw organisatie naar digitale transformatie stuwen. Dit leidt tot duurzame groei. Elk optie biedt unieke voordelen om te overwegen.

Onthoud, het selecteren van een platform is slechts het begin van de reis. Omarm continu leren en aanpassing. Deze aanpak helpt u het volledige potentieel van uw gekozen low-code oplossing te maximaliseren.

Conclusie – Low-code

Het vinden van het perfecte low-code platform vereist zorgvuldige overweging van uw specifieke vereisten, beschikbare opties en sleutelfuncties. Door de stappen in deze gids te volgen, kunt u uw selectieproces starten.

Voer grondig onderzoek uit als onderdeel van deze stappen. Dit leidt tot een zelfverzekerde keuze van platform. Kies er een die uw team in staat stelt om innovatief te zijn. Streef naar een platform dat u in staat stelt applicaties efficiënt en effectief te bouwen.

Onthoud, het doel is niet alleen om een low-code platform te vinden. Het gaat erom het platform te vinden dat het beste past bij uw bedrijfsdoelen.

Dit platform moet aansluiten bij uw specifieke doelstellingen. Neem dus de tijd en onderzoek uw opties zorgvuldig. Maak een geïnformeerde beslissing.

Deze beslissing moet uw organisatie klaarstomen voor succes in het digitale tijdperk. Of u nu kiest voor Microsoft Power Apps, Mendix, OutSystems, Appian of een andere optie, het juiste low-code platform kan uw ontwikkelingsproces veranderen. Het kan dingen sneller en efficiënter maken. Deze keuze kan uw bedrijf vooruit helpen. Overweeg wat elk platform biedt om uw beste match te vinden.

Artikel Categorieën

Tags

Over SISAR B.V.

SISAR is in 2014 opgericht in Nederland als een servicegerichte organisatie die IT-oplossingen en Managed Services aanbiedt. Dankzij onze diepgewortelde toewijding aan klanttevredenheid hebben we ons aanbod uitgebreid naar IT-consulting, om zo het hoogste niveau van zekerheid en tevredenheid te kunnen garanderen.

Picture of Maarten Jansen
Maarten Jansen
Maarten Jansen is a dynamic software developer known for his innovative approach to building scalable and efficient software solutions. With a background in computer science and extensive experience in full-stack development, John has contributed to the development of cutting-edge web applications and enterprise software systems. He is proficient in a variety of programming languages and frameworks, including JavaScript, Python, and React. Passionate about leveraging technology to solve complex problems, Maarten is committed to delivering high-quality software products that exceed client expectations.