LOW-CODE – DE TOEKOMSTGERICHTE CODE

Low-code-development-services-Netherlands

Sinds zijn introductie in het jaar 2014 heeft low-code ontwikkeling zich ontwikkeld tot een fundamenteel onderdeel van de traditionele ontwikkelingsbedrijven. Van een startpunt van 44% maakt het nu 75% van de ontwikkelingswinkels uit.

Bouwen met low-code

Softwareontwikkeling is toegankelijker door low-code ontwikkeling, die een visuele methode biedt om snel applicaties te ontwikkelen. Helaas beginnen veel IT-teams nog maar net low-code ten volle te benutten. Waarom? Omdat ze low-code projecten beheren met behulp van conventionele high-code ontwikkelingstechnieken. Dit artikel gaat u inzicht geven in het volledig benutten van Low-code.

Aanpak van Low-code ontwikkeling:

Vermijd verouderde, omslachtige ontwikkelingsmethodes ten gunste van een aantal cruciale agile technieken die de ontwikkeling van uw applicaties zullen versnellen als u volledig gebruik wilt maken van low-code. Van het ontwerpen van oplossingen tot het structureren van uw teams, u moet uw strategie heroverwegen. Kleine tot middelgrote bedrijven zijn onlangs begonnen met het bouwen van eenvoudige achtergronddiensten met behulp van low-code oplossingen in een poging om de werkstromen van werknemers te verbeteren.

Hoewel het maken van een app nog steeds een moeizame onderneming is, geeft low-code het proces een beter algemeen perspectief. Er bestaan moderne low-code ontwikkelingsmethodologieën met ingebouwde tools die bedoeld zijn om het maken van apps te versnellen en de levenscyclus van applicaties sterk te automatiseren. Om oplossingen te creëren die bedrijfsprocessen verbeteren en de winst verhogen, maken low-code-ontwikkelaars gebruik van abstractie, compositie en andere strategieën voor snelle applicatieontwikkeling. Betere beslissingen nemen, efficiënter werken en kosten besparen zijn het resultaat van toegang tot de juiste gegevens op het juiste moment.

Hoe werkt low-code?

Low-code-platforms werken op een eenvoudige basis: ze maken gebruik van grafische gebruikersinterfaces en bieden vooraf gemaakte componenten met standaardfunctionaliteit. De zeer intuïtieve visuele tools die de ontwikkelingsworkflows illustreren zijn gemakkelijker te begrijpen dan strengen code, maar fundamentele IT-vaardigheden blijven vereist. Daardoor kunt u zich concentreren op wat echt belangrijk is: de functionaliteit van de toepassing die u bouwt.

Het meest bekende gebruik van een low-code platform is het vergemakkelijken van het maken van eenvoudige toepassingen door leken, zoals een dashboard voor bedrijfsanalyse. Low-code ontwikkelingstechnologieën kunnen echter ervaren ontwikkelaars effectiever maken met moeilijkere taken.

Voordelen van Low-code ontwikkelingsplatforms:

Het aantal tools en technologieën dat nu beschikbaar is voor bedrijven is de afgelopen 20 jaar drastisch toegenomen. IT-afdelingen beheren nu verschillende, ingewikkelde omgevingen in plaats van monolithische stacks.

De afhankelijkheid van aangepaste scripts sluit tegenwoordig niet meer aan bij de snelheid en wendbaarheid die organisaties nodig hebben, en specialisatie botst met de cross-platform workflows die steeds populairder worden. Zeer weinig ontwikkelaars hebben hands-on ervaring met elke tool die in een specifieke end-to-end workflow wordt gebruikt. Hierin ligt de rol van low-code. Zonder verder onderzoek te doen, nieuwe scripts te schrijven en ze te testen, stellen low-code ontwikkelingsplatforms IT in staat om snel nieuwe processen samen te stellen en apps te bouwen.

Er zijn voornamelijk twee soorten low-code systemen: die voor de industrie en die voor ontwikkelaars. Low-code kan ontwikkelaars in staat stellen meer applicaties te maken in een kortere tijd, bijvoorbeeld in weken in plaats van maanden. Aan de andere kant stimuleert en staat low-code het bedrijfsleven en “burger-ontwikkelaars” toe om hun apps voor de industrie te maken zonder de noodzaak van programmeerkennis.

Hieronder volgt een opsomming van de voordelen van Low-code:

  1. Snellere time to market

Een software of een smartphone app vereist een lange en dynamische procedure om te creëren. Aan de andere kant verminderen low-code platforms de productietijd aanzienlijk.

  1. Aanzienlijk verbeterde bedrijfsflexibiliteit

De meeste low-code ontwikkelingsplatforms zijn uitbreidbaar, bieden directe leveranciersinterfaces en stellen IT in staat om commandoregels, webservices en API’s om te zetten in herbruikbare bouwstenen. Als gevolg daarvan kost het minder tijd om nieuwe tools en technologieën te integreren en te implementeren, waardoor organisaties gelijke tred kunnen houden met opkomende automatiseringstrends en verzoeken van klanten.

  1. Regulering van de toegang

Zakelijke gebruikers die gebruik maken van een low-code platform kunnen snel toegang bieden tot hun applicaties. Op grote en kleine schaal kunnen gebruikers beheren wie toegang heeft tot de software. Gebruikers kunnen door de maker van de applicatie worden aangewezen als beheerder, mede-eigenaar of eindgebruiker.

  1. Verbeterde productiviteit

IT kan meer bereiken in minder tijd door het ontwikkelingsproces te stroomlijnen en het gebruik van automatisering uit te breiden. Low-code apps kunnen worden geleverd met technologieën die de levenscyclus van processen eenvoudiger maken. Hierbij kan het gaan om tools voor monitoring en het waarschuwen van medewerkers wanneer een proces dreigt te mislukken. Of, als een server overbelast is, kunnen processen worden omgeleid om knelpunten en vertragingen te voorkomen, of kunnen herstelworkflows worden uitgevoerd om SLA’s te handhaven en de hoeveelheid tijd die IT besteedt aan het blussen van brandjes te verminderen.

Veelgestelde vragen over low-code ontwikkeling:

  1. Zou low-code de toekomst kunnen zijn?

Met experts als Gartner die schatten dat tegen 2023 ongeveer 50% van de organisaties low-code zal gebruiken voor app-ontwikkeling, en 21,2 miljard dollar zal uitgeven om ongeveer 450 miljoen apps te maken, is low-code ongetwijfeld de eerste stap naar snellere en betere innovatie.

  1. Hoe kan ik me bekwamen in low-code?

Je hoeft geen eersteklas ontwikkelaar te zijn om een low-code ontwikkelaar te worden. Alles wat je nodig hebt is een fundamentele kennis van coderen. Naast het slepen en neerzetten van de direct beschikbare templates, kunt u hiermee uw app aanpassen.

  1. Kunnen cross-platform enterprise apps worden gemaakt met low-code software?

Met behulp van deze platformen voor platformoverschrijdende app-ontwikkeling kunnen zowel uw medewerkers als freelance ontwikkelaars apps maken die tegelijkertijd op Android en iOS draaien. Burgerontwikkelaars zijn beter in staat om uitgebreide programma’s te maken die toegang bieden tot API’s van derden en modules voor verschillende platforms.

  1. Zal low-code ooit de plaats innemen van coderen?

Het antwoord is nee. Low-code tools zijn ontworpen om het proces te veranderen en te verbeteren, niet om de noodzaak voor programmeurs weg te nemen. Wanneer de Low-code-platforms voor de rest zorgen, kunnen ontwikkelaars zich richten op de cruciale aspecten van productcreatie.

Artikel Categorieën

Tags

Over SISAR B.V.

SISAR is in 2014 opgericht in Nederland als een servicegerichte organisatie die IT-oplossingen en Managed Services aanbiedt. Dankzij onze diepgewortelde toewijding aan klanttevredenheid hebben we ons aanbod uitgebreid naar IT-consulting, om zo het hoogste niveau van zekerheid en tevredenheid te kunnen garanderen.

Jan Bakker
Jan Bakker
Jan Bakker is a seasoned cybersecurity specialist with over a decade of experience in safeguarding digital assets against evolving cyber threats. With a passion for defending against sophisticated attacks, Jan has worked with multinational corporations and government agencies, implementing robust security measures and incident response protocols. His expertise spans network security, encryption technologies, and threat intelligence analysis. Jan is dedicated to raising awareness about cybersecurity best practices and empowering organizations to stay ahead of cyber adversaries.