Een vergelijking van VMware Cloud en traditionele publieke cloud:een uitgebreide analyse

Comparing VMware Cloud and Traditional Public Cloud A Comprehensive Analysis

Introductie

Als het om cloud computing gaat staan organisaties voor de uitdaging om het juiste platform te kiezen dat de beste waarde en mogelijkheden biedt. Traditionele publieke cloudproviders bieden vergelijkbare diensten aan, maar VMware Cloud pakt het anders aan.

Comparing VMware Cloud and Traditional Public Cloud A Comprehensive Analysis

In dit artikel zullen we de voordelen van VMware Cloud ten opzichte van conventionele publieke cloudomgevingen onderzoeken, misvattingen over de kosten ervan wegnemen en de uitgebreide functionaliteit ervan benadrukken.

Het fundamentele idee achter VMware Cloud

De kern van VMware Cloud is de overtuiging dat het klanten meer mogelijkheden biedt tegen lagere kosten dan traditionele cloudomgevingen. VMware Cloud is specifiek ontworpen voor multi-cloud en biedt een overeenstemmend platform met een breed scala aan geïntegreerde infrastructuurmogelijkheden.

Het ondersteunt de vereisten van elke bedrijfsworkload en versnelt de modernisering van applicaties in zowel het datacenter als de cloud. Met VMware Cloud kunnen organisaties snel naar elke cloud migreren en nieuwe en oude omgevingen verenigen met consistente bedrijfsvoering en beveiliging.

VMware Cloud Economics-model

Om VMware Cloud te vergelijken met traditionele publieke cloudaanbiedingen heeft het VMware Cloud Economics-team een methodologie ontwikkeld die een eerlijke evaluatie garandeert. Door de functionaliteit en diensten van beide platforms te vergelijken, kunnen organisaties weloverwogen beslissingen nemen over hun cloudimplementatie of cloudmigratie.

Vergelijking van cloudplatforms

Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken, moeten de platforms functioneel gelijkwaardig zijn. VMware Cloud is een complete klantoplossing die essentiële technologieën biedt voor het bouwen, uitvoeren en onderhouden van bedrijfsapplicaties. Voor het bereiken van dezelfde operationele functionaliteit op een publieke cloud zijn daarentegen extra diensten nodig die verder gaan dan de reken- en opslagkosten. Deze andere diensten brengen vaak hogere kosten met zich mee en bieden mogelijk een ander niveau van ondernemingsbereidheid.

Basisaannames voor beide omgevingen

Bij het evalueren van de kosten die gepaard gaan met een overstap naar de cloud is het van cruciaal belang om alle aspecten in overweging te nemen, inclusief de aanschaf, installatie en werking van workloads. Voor de vergelijking gaan we uit van het volgende:

  • Prepaid-prijzen voor gereserveerde exemplaren van drie jaar
  • 1.000 virtuele machines (VM’s) draaiend op 28 i3-nodes met ongeveer 300 TB NVMe- blokopslag
  • Gemiddelde VM die gebruik maakt van vier vCPU’s met 16 GB vRAM 
  • AWS m 5.xlarge EC2-instantietype
  • Elastische blokopslag (EBS)
  • Geen korting voor beide oplossingen

Deze aannames bieden een basiswerklast voor het model, die een gemiddelde bedrijfswerklast vertegenwoordigt die bestaat uit meerdere productieapplicaties. Bovendien is het model gebaseerd op gegevens die zijn afgeleid van de volledige workloadset van VMware Cloud on AWS, waardoor relevantie in de echte wereld wordt gegarandeerd.

Basisarchitectuur voor elke oplossing

De basisarchitectuur voor elke oplossing omvat verschillende componenten die bijdragen aan de algehele functionaliteit en mogelijkheden. Voor VMware Cloud bestaat de architectuur uit de VMware Cloud Console, VMware Software-Defined Data Center (SDDC), VMware HCX, VMware Tanzu-services, speciale Amazon EC2 Bare Metal Instances, VMware Global Support, VMware vCenter Lifecycle Manager en ondersteuning voor High Beschikbaarheid (HA) en uitgerekte clusters.

De NSX-softwaresuite biedt met name gecentraliseerde netwerkconfiguratie en netwerkbeheer waardoor beveiligingsdekking en gedetailleerde analyses worden gegarandeerd.

Is VMware Cloud hetzelfde als een traditionele publieke cloud?

Een veel voorkomende misvatting is dat VMware Cloud duurder is dan traditionele publieke cloudaanbiedingen. Toch is VMware Cloud niet afhankelijk van de volledige softwarestack die een publieke cloudprovider aanbiedt.

In plaats daarvan implementeert VMware de volledige Software-Defined Data Center (SDDC)-stack, VMware Cloud Foundation, op bare-metal hosts. Deze implementatiestrategie leidt tot aantoonbare besparingen bij cloudimplementatie- of migratieprojecten.

Begrijpen waar besparingen vandaan komen

Bij het overwegen van de kosten richten organisaties zich vaak uitsluitend op het verwerven van computerresources. Bij een goede vergelijking moet echter rekening worden gehouden met de totale eigendomskosten inclusief geavanceerde netwerken, gedeelde opslag, ondersteuning en overstapkosten die gepaard gaan met cloudmigratie.

Directe kosten

Directe kosten hebben betrekking op de extra native clouddiensten die nodig zijn om de functionaliteit van VMware Cloud op AWS te matchen . VMware Cloud on AWS is ontworpen als aanvulling op de aangrenzende services die standaard door AWS worden aangeboden. De kenmerken van elke oplossing worden vergeleken op basis van de manier waarop ze in dit geval worden benut. Dit benadrukt de ingebedde zakelijke functies en mogelijkheden van VMware Cloud op AWS.

Migratie

Migreren naar de cloud is een belangrijk onderdeel van elk cloudproject met betrekking tot tijd en geld. Het VMware Cloud Economics-model schat dat er elf uur personeel nodig is om een VM van vSphere naar een hyperscaler- platform te migreren.

Met VMware Cloud is de gemiddelde tijd om een vSphere VM te verplaatsen echter 15-20 minuten dankzij de VMware vSphere vMotion- functie en het HCX-softwarepakket. Omdat de migratie geleidelijk plaatsvindt, moeten organisaties huidige en toekomstige platforms tegelijkertijd gebruiken, wat resulteert in extra opslag-, beheer- en andere resourcekosten.

Netwerkdiensten

VMware Cloud biedt veel netwerkservices, waaronder een gelaagd SDDC-netwerk, NSX Edge Appliance, Management Gateway (MGW) en Compute Gateway (CGW). Deze services bieden gecentraliseerde netwerkconfiguratie, routering, firewalling en verkeerscontrole.

Om vergelijkbare functionaliteit te bereiken in een traditionele publieke cloudomgeving zou het toevoegen van vijf native services nodig zijn waaronder Site-to-Site VPN, Network Address Translation (NAT) Gateway, Elastic Load Balancer, Network Firewall en AWS Transit Gateway.

Beveiliging

Beveiliging is een fundamenteel aspect van VMware Cloud, mogelijk gemaakt door NSX en microsegmentatie. NSX biedt geavanceerde beveiligingscomponenten zoals bereikbaarheidsanalyse, verkeersspiegeling en microsegmentatie. Om vergelijkbare beveiligingsfuncties en functionaliteit te bereiken in een traditionele publieke cloudomgeving zou het toevoegen van native AWS-beveiligingsdiensten nodig zijn.

Waarneembaarheid en beheer

Waarneembaarheid en beheer zijn cruciaal voor het begrijpen van de kosten van de overstap naar de cloud. VMware biedt Aria Operations Cloud en Aria Log Insight Cloud aan als onderdeel van zijn beheerplatform. Deze services bieden ononderbroken prestatieverbetering, capaciteits- en kostenoverzicht, proactieve planning, intelligente probleemoplossing en naadloze compliance-integratie.

Om functionaliteitspariteit met de native cloud te bereiken is de toevoeging van Amazon CloudWatch en AWS CloudTrail vereist.

Indirecte kosten: de waarde van VMware-technologie

Naast directe kosten biedt VMware Cloud verschillende functies die extra kosten vermijden door efficiënt gebruik te maken van bronnen. Deze functionaliteiten voorkomen CPU-overabonnement, opslagcompressie, deduplicatie en RAM-overbelasting.

In geval CPU wordt overingeschreven kunnen organisaties CPU’s op VMware Cloud-hosts overinschrijven, waardoor het aantal werklasten dat op fysieke hosts kan worden ondersteund effectief wordt vergroot. Opslagcompressie en deduplicatie verminderen de benodigde opslag, wat resulteert in lagere operationele kosten. Door een overmatige hoeveelheid RAM-geheugen kan er meer virtueel geheugen worden toegewezen dan er op de hardware aanwezig is, waardoor het aantal fysieke hosts dat nodig is om de werklast te ondersteunen wordt verminderd.

Conclusie

Wanneer VMware Cloud wordt vergeleken met traditionele publieke cloudaanbiedingen, wordt het duidelijk dat het meer mogelijkheden biedt tegen lagere totale kosten gedurende de levensduur van een cloudproject.

Organisaties kunnen de modernisering van applicaties versnellen en consistente activiteiten en beveiliging in alle omgevingen realiseren door gebruik te maken van een compatibel platform met geïntegreerde infrastructuurmogelijkheden. De uitgebreide analyse van kosten en functionaliteit benadrukt de langetermijnvoordelen van VMware Cloud.

Als u een cloudimplementatie- of migratieproject overweegt, neem dan contact op met SISAR voor een Cloud Economics-analyse op maat van uw behoeften.

Artikel Categorieën

Tags

Over SISAR B.V.

SISAR is in 2014 opgericht in Nederland als een servicegerichte organisatie die IT-oplossingen en Managed Services aanbiedt. Dankzij onze diepgewortelde toewijding aan klanttevredenheid hebben we ons aanbod uitgebreid naar IT-consulting, om zo het hoogste niveau van zekerheid en tevredenheid te kunnen garanderen.

Picture of Maarten Jansen
Maarten Jansen
Maarten Jansen is a dynamic software developer known for his innovative approach to building scalable and efficient software solutions. With a background in computer science and extensive experience in full-stack development, John has contributed to the development of cutting-edge web applications and enterprise software systems. He is proficient in a variety of programming languages and frameworks, including JavaScript, Python, and React. Passionate about leveraging technology to solve complex problems, Maarten is committed to delivering high-quality software products that exceed client expectations.