Het Benutten van de Kracht van Applicatiegerichte Infrastructuur (ACI) en SD-WAN: Een Toegangspoort tot Ongeëvenaarde Bedrijfsvoordelen

Unleashing the Power of Application-Centric Infrastructure (ACI) & SD-WAN

CISCO’S ACI en SD-WAN zijn de meest gebruikte producten bij alle organisaties. Voordat we hun voordelen en types kennen, laten we begrijpen wat ACI en SD-WAN in het algemeen doen.

Unleashing the Power of Application-Centric Infrastructure (ACI) & SD-WAN

Met de opkomende oplossingen van Cisco op het gebied van netwerktechnologieën is het beheren van de cloud en het beveiligen ervan in één datacenterproces vereenvoudigd. Hoewel er meerdere softwareoplossingen beschikbaar zijn, is het begrijpen van hun componenten en functionaliteit essentieel. Dit vereenvoudigt op zijn beurt het proces door de kosten te verlagen en de klantervaring te transformeren.

Het Ontsluieren van ACI

Applicatiegerichte infrastructuur is een netwerkstructuur met honderden switches die is gebouwd voor spontane communicatie. ACI maakt het creëren van schaalbare multi-cloudnetwerken mogelijk door gebruik te maken van een consistente beleidsmodel. Dit stelt organisaties in staat om naadloos applicaties naar elke locatie of cloud te migreren, met behoud van strikte beveiligingsmaatregelen en zorgen voor hoge beschikbaarheid.

Bovendien biedt ACI de flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende zakelijke behoeften en een robuuste netwerkinfrastructuur te behouden in multi-cloudomgevingen. Dit maakt automatisering mogelijk en voorkomt handmatige updates via een gecentraliseerde cluster van de APIC.

APIC staat voor Application Policy Infrastructure Controller. APIC is een centraal component van de ACI-architectuur en het primaire beheer- en beleidshandhavingspunt.

De APIC is een op software gebaseerde controller die een geïntegreerde interface biedt voor het configureren, beheren en bewaken van de volledige ACI-infrastructuur. Het fungeert als één controlepunt voor het definiëren en handhaven van netwerkbeleid op basis van de vereisten van de applicatie in plaats van individuele netwerkapparaten.

Het Ontsluiten van Ongekende Netwerkvoordelen met Cisco ACI

In 2014 geïntroduceerd, is Cisco ACI een oplossing die is ontworpen om het ontwerp en het beheer van datacenter netwerken te vergemakkelijken, met de nadruk op applicaties. Het biedt een uitgebreid platform dat het beheer van VXLAN (Virtual Extensible LAN), VPC (Virtual Port Channel) en VNID (Virtual Network Identifier) configuraties vereenvoudigt.

ACI fungeert als een gecentraliseerd beheersysteem voor datacenter VXLAN-implementaties. Het biedt een softwaregedefinieerde netwerkoplossing die specifiek is afgestemd op de datacenteromgeving. Traditioneel moeten beheerders bij veranderingen in netwerkactiviteiten handmatig de relevante apparaten binnen het netwerkplatform identificeren en de nodige aanpassingen configureren.

Met ACI is dit proces gestroomlijnd. De gecentraliseerde beheermogelijkheden van ACI stellen beheerders in staat om wijzigingen efficiënter door te voeren. Door gebruik te maken van ACI kunnen netwerkactiviteiten worden vereenvoudigd en geautomatiseerd, waardoor de behoefte aan handmatige configuraties op apparaatniveau wordt verminderd. Dit resulteert in verhoogde efficiëntie en verbeterde controle over het datacenter netwerk.

ACI in Cisco maakt gebruik van automatisering en optimaliseert de computerinfrastructuur in datacenters. Dit heeft ook voordelen met de snelheid van de Nexus 9508. De impact van ACI op applicaties is enorm. Met ACI is het mogelijk om moeiteloos beleid en connectiviteit van een bestaande omgeving te repliceren in een ander datacenter, zoals een ontwikkelings- of testomgeving. Dit proces kan snel worden uitgevoerd, meestal in enkele seconden.

Het Begrijpen van SPAN in ACI

Een Switch Port Analyzer (SPAN) is een functie die het pakketverkeer van specifieke poorten overbrengt en doorstuurt naar een andere bestemming. Door gebruik te maken van SPAN worden pakketten gemigreerd naar een zeer beveiligde omgeving waar het verkeer ongestoord blijft. Dit wordt gebruikt voor monitoring- en probleemoplossingsdoeleinden, omdat het mogelijk maakt verkeersstromen en netwerkgedrag binnen een netwerk te analyseren.

Cisco ACI ondersteunt twee soorten SPAN, namelijk Local SPAN en ERSPAN, die voornamelijk verschillen in de bestemming van de gekopieerde pakketten.

Local SPAN: Een functie van Cisco ACI waarmee pakketten worden gerepliceerd van specifieke poorten binnen dezelfde fabric. De gekopieerde pakketten worden vervolgens doorgestuurd naar een aangewezen lokale bestemming, zoals een monitoringtool of een analytisch apparaat.

ERSPAN: Een variant van SPAN die het doorsturen van gekopieerde pakketten naar een externe bestemming buiten de ACI-fabric ondersteunt. De pakketten worden ingekapseld en naar een extern bewakingsapparaat in een ander netwerk of locatie gestuurd. ERSPAN vergemakkelijkt gecentraliseerde monitoring en analyse van netwerkverkeer over meerdere ACI-fabricomgevingen.

In de ACI-fabric kan SPAN worden onderverdeeld in drie componenten:

Toegang: legt het verkeer vast en analyseert het verkeer dat de interface binnenkomt en verlaat die de switch met externe apparaten verbindt. Hiermee kunnen we controleren of het verkeer de ACI-fabric binnenkomt.

Fabric: Hier wordt het verkeer tussen leaf- en spine-switches binnen de ACI-fabric vastgelegd en geanalyseerd. Dit proces helpt de functionaliteit van de verkeersstroom binnen de ACI-omgeving te valideren.

Tenant: legt het verkeer vast dat een specifieke eindpuntgroep binnen de ACI-fabric van een tenant binnenkomt. Door gebruik te maken van een tenant SPAN is het mogelijk om al het verkeer binnen de aangewezen eindpuntgroep in uw fabric vast te leggen en te analyseren.

De Voordelen van SD-WAN: Het Transformeren van Netwerkconnectiviteit

SDN (Software-defined Networking) omvat een scala aan geavanceerde technologieën. Daaronder valt Cisco ACI, een SDN-oplossing voor datacenteromgevingen.

Aan de andere kant is SD-WAN (Software-defined Wide Area Network) een ander SDN-product dat voornamelijk gericht is op het verbeteren van connectiviteit voor externe locaties. Het is gebruikelijk dat SD-WAN-implementaties gelijktijdig gebruik maken van drie vormen van transport: Internet, MPLS en Cellular, om verschillende soorten verkeersstromen te optimaliseren.

De opkomst van cloudplatforms heeft de traditionele opslagmethodologie volledig getransformeerd en bedrijven een nieuw paradigma voorgesteld. In de huidige op data gebaseerde omgeving hebben organisaties vaak moeite met het beheren en sturen van verkeer van vestigingen naar externe kantoren over verschillende netwerken.

Met de snelle groei van cloudservices en de exponentiële groei van gegevens staan bedrijven voor de uitdaging om het verkeer efficiënt te routeren om naadloze connectiviteit en optimale prestaties te garanderen. De complexiteit ontstaat door de noodzaak om te navigeren door een divers netwerklandschap, met verschillende soorten verbindingen zoals MPLS, breedband of zelfs mobiele netwerken.

De opkomst van Software-defined Wide Area Networking (SD-WAN) heeft een baanbrekende oplossing geboden. SD-WAN-technologie biedt een dynamische en intelligente benadering van verkeersbeheer door gebruik te maken van software-defined networking principes. Het stelt organisaties in staat om verkeer te prioriteren en te routeren op basis van de vereisten van applicaties en netwerkcondities.

Omarmen voor een Betere Toekomst

De geavanceerde producten van Cisco revolutioneren netwerken door multilaagige technologische oplossingen te bieden. Deze oplossingen optimaliseren bedrijfsactiviteiten en verbeteren de klantervaring door gebruiksvriendelijke interfaces.

De onwrikbare toewijding van SISAR aan haar IT-infrastructuur benadrukt haar toewijding om operationele uitmuntendheid te bereiken en uitzonderlijke diensten te leveren. Door prioriteit te geven aan de ontwikkeling en optimalisatie van haar IT-infrastructuur, staat SISAR op het punt haar activiteiten te revolutioneren en haar prestaties in de branche te verhogen. Kortom, de toewijding van SISAR aan uw IT-infrastructuur zet de toon voor operationele uitmuntendheid, beveiliging en groei. Door gegevensbescherming te prioriteren en gebruiksvriendelijke interfaces te bevorderen, positioneert SISAR zich als een leider in het benutten van technologie om haar activiteiten te optimaliseren en uitzonderlijke klantenservices te leveren.

Artikel Categorieën

Tags

Over SISAR B.V.

SISAR is in 2014 opgericht in Nederland als een servicegerichte organisatie die IT-oplossingen en Managed Services aanbiedt. Dankzij onze diepgewortelde toewijding aan klanttevredenheid hebben we ons aanbod uitgebreid naar IT-consulting, om zo het hoogste niveau van zekerheid en tevredenheid te kunnen garanderen.

Picture of Maarten Jansen
Maarten Jansen
Maarten Jansen is a dynamic software developer known for his innovative approach to building scalable and efficient software solutions. With a background in computer science and extensive experience in full-stack development, John has contributed to the development of cutting-edge web applications and enterprise software systems. He is proficient in a variety of programming languages and frameworks, including JavaScript, Python, and React. Passionate about leveraging technology to solve complex problems, Maarten is committed to delivering high-quality software products that exceed client expectations.